HAYDARİ

Yaza çok yakışan bir lezzet haydari. Hele birde yapıldıktan sonra dolapta saklanıp sunulduysa değmeyin lezzetine. Bizim iftar soframızda da en çabuk tükenen lezzet o oldu. Yine pratik bir tarif sunuyorum sizlere fakat bu sefer sunumu ile farklılık yaratacaksınız.


MALZEMELER
  • 2-3 adet salatalık
  • 650 gram süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 7-8 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
YAPILIŞI
  • Salatalıklarımızı yuvarlak olarak kesiyoruz.
  • Dereotunu ince ince kıyıyoruz.
  • Yoğurt ve diğer malzemeleri karıştırıp bir sıkma torbasına koyuyoruz.
  • Salatalıklar üzerine sıkma torbası yardımı ile haydariyi sıkarak süslüyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...