FIRINDA MANTAR ÇANAKLARI

Mantarları daha öncede fırında yapmış sizlerle tarifini paylaşmıştım. Göremeyenler için tarifi küçük değişikliklerle tekrar veriyorum hem de bu farklı sunumun hoşunuza gideceğini düşünüyorum.



Malzemeler:
  • İstediğiniz miktarda mantar
  • Mantar çanaklarının boşlukları için tereyağ
  • Mantar miktarına bağlı kaşar peyniri

Yapılışı:
  • Mantarları güzel bir şekilde yıkıyoruz.
  • Saplarından ayırıyoruz.
  • Mantar çanaklarının boşluklarına ince ince kestiğimiz terayağından koyuyoruz.
  • Kaşar peynirini rendeliyoruz. Ve mantarların içerisine yerleştiriyoruz.
  • Servis edeceğiniz zaman 200 dereceye önceden ısıtılan fırınımıza atıp 15-20 dakika peynirler eriyinceye ve kızarıncaya kadar ısınmalarını sağlıyoruz burada süreyi daha uzun tutabilirsiniz biz mantarların sulu tadını sevdiğimiz için peynirlerin erimesiyle fırında alıyoruz. Bu kısım tamamen zevkinize bağlı.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...