ENGİNARLI PİRİNÇ PİLAVI

Bu pilava bayıldım diyebilirim. Bizim ailede pilav çok tüketilmez sebebi ise işte kolestroldür, kilo alma sorunlarıdır, falan filan. Ama bu pilav farklı, benim çok çok hoşuma gitti sizinde hoşunuza gideceğine inanıyorum.


MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 adet enginar
  • 5-6 dal taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Karabiber


YAPILIŞI
  • Pirincimizi bir gece önceden ıslatıyoruz. Enginarları önceden haşlıyoruz.
  • Taze soğanları doğruyoruz. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Haşlanmış enginarları küp küp doğruyoruz.
  • Soğanlara ekleyip kavuruyoruz.
  • Islattığımız pirinçleri ve yarım limon suyunu ilave edip normal pilav yapar gibi pişiriyoruz.
  • Dereotunu ince ince kıyıyoruz. Pilav piştikten 15 dakika sonra ekleyip karıştırıyoruz ve pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz.
  • Pilavımızı sıack servis yapıyoruz afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...