YÖRÜK KEBABI




Sebzeli tencere kebaplarını seviyorum. Zaten sebze vazgeçilmezim, sürekli et yemek doğama aykırı. Sebze yemeklerinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Kurban bayramı yaklaşıyor. Zengin fakir herkesin evi etle dolacak bereketli günler geliyor. Bende kurbanda etlerini farklı şekillerde değerlendirmek isteyenler olur diye etli tariflere ağırlık veriyorum. Buyrun tarifimize :

MALZEMELER  

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kabak
  • 1 çay bardağı bitkisel yağ
  • 1,5 su bardağı kaşar rendesi
  • 1,5 kaşık salça
  • Dereotu
  • Tuz
YAPILIŞI
  • Kuşbaşı etimizi az yağda soteliyoruz.
  • Küp küp doğradığımız soğan ve domatesimizi etimize ekleyerek domateslerin suyunu salıp tekrar çekmesini sağlıyoruz.
  • Ayrı bir alanda kabağı küp küp doğruyoruz.
  • Biberlerimizi ince ince kıyıyoruz.
  • Et,domates ve soğandan oluşan karışımımıza biber ve kabağıda ekliyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz.
  • İnce ince kıydığımız dereotunu et karışımımıza ekliyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz bezelyelerimizi ve tuzuda ekleyerek bir süre daha pişirme işlemine devam ediyoruz.
  • Oluşan karışımımızı bir borcama alıyoruz.
  • Ayrı bir kapta salça ve sudan oluşan yemeğimizin suyunu hazırlıyoruz.
  • Yemeğimizin üzerinden gezdirdikten sonra rendelemiş olduğumuz kaşarları yüzeyi kaplayacak şekilde serpiyoruz.
  • Ardından 200 derecede peynirler eriyip rengi dönünceye kadar fırınlıyoruz. Bu işlem sırasında önce borcamımızın üzerini kapalı tutup yemek suyu kaynadıktan sonra açarak peynirlerin erimesini sağlayabiliriz. Bu sayede yemeğimizin üzeri kurumayacaktır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...