SUSAM ve ÇÖREK OTUYLA DEĞİŞİK LEZZETLER


Susam ve çörek otunu kullanarak hem tatlılarınızda hem de tuzlularınız da değişik tatlar yakalayabilirsiniz. Zevkinize göre birçok şekilde tariflerimize lezzet katan susam ve çörek otunu ben kurabiyelerimde kullandım. Lezzet dergisinden birçok yeni tat sizlere sunacağımı söylemiştim. Onlardan biride bu güzel kurabiyeler oldu. Bakalım beğenecek misiniz...

MALZEMELER

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı bitkisel yağ
  • 1 çay bardağı çörek otu-susam
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un 
YAPILIŞI
  • Fırınımızı 180 dereceye ısıtıyoruz
  • Yumurta akı ve diğer tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz
  • Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz.
  • Temiz ve düz bir zemine un serpiyoruz ve hamurumuzu üzerine çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Bir kalıp yardımı ile hamurdan parçalar kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize sıralıyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serptikten sonra fırına sürüyoruz.
  • 25 dakika sonunda harika kurabiyelerimiz pişmiş olacaktır.
Afiyet olsun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...