SOĞAN HALKALARI

Soğan halkasının yapılışını her zaman merak etmişimdir. O lezzeti ve formu nasıl veriyorlar acaba diye. Görmüş olduğunuz tarifi uyguladım lezzet için sözüm yok fakat görselinin nasıl o şekli aldığı hala merak konusu bende. Bizim soğan halkaları daha çok soğan cipsi gibi oldu. Belki daha iri soğan kullansak bir faydası olurdu. Sizde deneyerek deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim gerçek bir soğan halkası yapmak o kadar da zor olmamalı diye düşünüyorum :)


 MALZEMELER

  • 1 büyük boy soğan
  • Sade Cornflakes
  • Ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı ayran
YAPILIŞI
  • Soğanlarımızı resimde gördüğümüz şekilde halkalar halinde kesiyoruz.
  • Ayran ile dolu bir kap içerisinde 1 saat bekletiyoruz.
  • Derin bir kase içerisinde cornflakes ve ekmek kırıntılarını una yakın bir kıvama gelinceye kadar dövüyoruz.
  • Soğanlarımızı ayran kabından alıp yumurtaya ardından kırıntılara buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz.
  • Üzerine yağ spreyi ile bir mikta yağ sıkıp 200 derece fırında 15 dakika bekletiyoruz. Ve servise hazırlar.
Afiyet olsun. Deneyimlerinizi bekliyorum.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...