MANTAR DOLGULU TAVUK


Bu tarifi çok uzun süre önce bir gazetede Oktay Usta tarifi olarak görüp not almıştım. Çok zaman geçti ama ancak fırsat bulup deneyebildim. Tavuk severler için içerisinden çıkan mantar süprizi ile çok daha keyifli bir yemek. Zaten beşamel sosun yemeklere kattığı lezzeti anlatmaya gerek yok birde kaşar rendesi böyle eriyip nar gibi kızarınca yemede yanında yat bir yemek çıkıveriyor ortaya.

MALZEMELER 

  • 2 bütük tavuk göğsü
  • 1 kase mantar
  • 2 soğan
  • 3 köy biberi
  • 1 tutam fesleğen
  • Karabiber
  • Zeytinyağı 
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı süt (beşamel sos için)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı(beşamel sos için)
  • 2 çorba kaşığı un (beşamel sos için)
  • Tuz (beşamel sos için)
  • Karabiber (beşamel sos için)
  • Kaşar peyniri rendesi (üzeri için)


YAPILIŞI
  • Mantarlarımızı güzelce yıkıyoruz ve dilimliyoruz.
  • Biberlerimizi de aynı şekilde yıkayıp dilimliyoruz.
  • Soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
  • Bir tava içerisinde önce soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Rengi dönen soğanların üzerine biberlerimii ekliyoruz.
  • Bir süre biberleri kavurduktan sonra mantarları ilave ediyoruz.
  • Mantarlar önce suyunu salacaktır. Tekrar suyunu çektikten sonra bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz.
  • Ocaktan almaya yakın taze fesleğenlerimizide ince kıyıp ekliyoruz bu iç karışıma.
  • Diğer taraftan tavuk göğüslerini yatay olarak ortadan ikiye bölüyoruz böylece 4 adet et elde etmiş oluyoruz. Bir dövücü yardımı ile etlerin incelmesinii sağlıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz iç malzemeyi etlerimizin ortasına koyup kürdan yardımı ile rulo şeklinde birleştiriyoruz.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üzeri kapalı bir cam fırın kabında pişiriyoruz.Etin rengi tam beyaz olacaktır, oradan piştiğini anlayacaksınız.
  • Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tereyağında unumuzu kavuruyoruz. Ardından sütü yavaş yavaş ekliyoruz una. Bir süre sonra karıştırarak kaynatmaya devam ettiğimiz sosumuz koyulaşacaktır.
  • Daha sonra etlerimizin üzerine hazırladığımız beşamel sosumuzu döküyoruz.
  • Etlerimizi fırından almaya yakın bir zamanda kaşar peynirini gezdiriyoruz üzerine ve yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...