FIRINDA PİRZOLA


Etli tariflere bir yenisi daha! Malum Kurban Bayramı yaklaşıyor demiştik,şimdi bu tarifleri biriktirmek daha sonra işe yarayabilir. Etin her zaman mangala daha çok yakıştığını düşünmüşümdür fakat şehirde yaşam koşulları ya da hava koşulları söz konusu olunca et ya fırına yada tencereye düşüyor. Sonucunun güzelliğinden emin olduğum bir tarif daha paylaşarak mangala kavuşamayan etler için alternatif olsun sizlere.


MALZEMELER
  • 750 gram kuzu pirzola
  • Zeytinyağ
  • Bir tutam Mor Reyhan
  • Bir tutam Kekik
  • Bir tutam Tuz
  • Bir tutam Kimyon
  • Bir tutam Karabiber
  • Bir kaşık Soya sosu
YAPILIŞI
  • Etlerimizi bir et dövücü yardımı ile güzelce inceltiyoruz.
  • Derin bir kaba aldığımız etlerimize tüm malzemeyi ekleyerek her yerine gelecek şekilde karıştırıyoruz.
  • Etlerimizi buzdolabında en az bir saat bekletiyoruz. Eğer vaktiniz varsa bir gün öncesinden bekletirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
  • Dolaptan çıkardığımız etleri fırın kabına koyuyoruz üzerine folyo kapatıp fırına sürüyoruz.




ŞEHRİYE PİLAVI 

Kışlık bakliyatlarımı düzenlerken farkediyorum ki evde ne kadarda çok arpacık şehriye birikmiş. Bu demek oluyor ki bundan sonraki tariflerimde şehriyeyi daha çok görebilirsiniz. Kış yaklaştıkça görüyorum ki herkes bir koşturmacadır kışlık hazırlıyor yada diğer değişle karıncalar gibi kışa hazırlanıyor. Bende bu heyecana evdeki bakliyatlarımı yeniden gözden geçirerek katıldım. Fazla ürünleri tüketmek adına da Şehriye pilavı yapmaya karar verdim bu basit ve hafif pilavı sizde tercih edebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 su bardağı arpacık şehriye (2 kişilik)
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 150 gram tereyağ
  • Bir tutam tuz
YAPILIŞI
  • Tereyağını tencerede az miktarda eritiyoruz.
  • Üzerine arpacık şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz.
  • Rengi dönen şehriyeler üzerine kaynattığımız suyu boşaltıyoruz.
  • Tuz ekleyip karıştırıyoruz burada tuz miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Normal pilav gibi suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
  • Sıcak yada ılık servis etmenizde fayda var çünkü tereyağı ile yaptığımız için donmaya başlayabilir.
İşte bu kadar. Afiyet olsun.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...