KUMPİR YAPMANIN PÜF NOKTALARI


Göçebe bir haftanın sonuna yaklaşırken kendi mutfağımdan uzak anne mutfağımda yoğun istek üzerine kumpir yaparken buldum kendimi. Dışardaki yiyecekler elbette çocuklara ve malesef biz büyüklere hep daha cazip gelmiştir. İşte öyle bir lezzettir kumpir, evde yapmaya üşenilen dışarıda malzemesine güvenilmese de çok sevildiğinden tüketilen bir yiyecek.

Her defasında yiyecekler üzerinde oynanan oyunları düşünüp üzülsemde elimizden geldiğince evde bişeyler yapıp tüketmeye çalışıyoruz fakat olmuyor. Çünkü kendi aldığımız ürünlerde bile binbir oyun var yoksa duyduğumuz her üç hastalıktan birinin kanser olması durumu tesadüf değil.

İşte sizlere küçük bir kaçamak tarifi. Hem doyurucu hem eğlenceli bir tarif.



MALZEMELER

  • 4-5 adet en büyük boy patates
  • Tereyağ
  • Kaşar peyniri
  • Haşlanmış mısır
  • Çekirdeksiz zeytin
  • Sosis
  • Rus Salatası

YAPILIŞI
  • Öncelikle 180 derecede bir saati aşkın bir sürede patateslerimizi pişiriyoruz. Bir saat geçtikten sonra çatal ile yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz. Burada size önerim biraz daha kalın kabuklu patates seçmeniz.
  • Fırından aldığımız sıcacık patateslerimizi '+' şeklinde üst kısmından yarıyoruz. İç kısmında yer alan patatesleri çatal yardımı ile ezdiriyoruz şeklini bozmamaya dikkat ederek. Kalın kabuklu seçtirme sebebimiz bundan dolayı zaten.
  • Tereyağını patatesin içine ekleyip içerisinde ezdiğimiz patatesin iyice yumuşamasını sağlıyoruz.
  • Ardından rendelenmiş kaşarı ekleyip aynı işlemi tekrarlıyoruz.İşte kumpirin sade hali bundan ibaret üzerine koyacağınız mezeler tamamen size kalmış.
  • Biz önce rus salatasından koyduk.
  • Onun üzerine siyah çekirdeksiz dilimlenmiş zeytinlerden ekledik.
  • Onun üzerine rendelenip kavurduğumuz sosislerden 
  • Ve haşlanmış mısırıda ekleyerek kaşar rendesi ile sonlandırdık kumpirimizi.
  • Dileyen ketçap mayonez ile süsleyerek yiyebilir.
  • Afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...