KEÇİ BOYNUZU PEKMEZLİ KEK

Evinizde pekmeziniz var ama yiyecek kişi yoksa az miktarlarda da olsa onu tüketmenin bir yolunu buldum. Keçi boynuzu pekmezinin faydaları elbette saymakla bitmez ama yemesi zor bir pekmezdir tadı yoğundur ama kekin içerisinde güzel bir lezzet veriyor. Sağlıklı birşeyler tüketmek ve bizim gibi güç kaybettiğinizi hissettiğiniz bir dönemdeyseniz ilaç gibi bir kek buyrun tarifine bakalım.



Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı keçi boynuzu pekmezi
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalarımızı mikser yardımı ile şeker ile güzelce çırpıyoruz.
  • Bu karışıma sütü ve sıvı yağı ekliyoruz, çırpmaya devam ediyoruz.
  • Oluşan sıvı karışıma unumuzu ve nişastamızı ekliyoruz. Dileyen burada unu ve nişastayı eleyebilir.
  • Un nişasta tepeciğinin üzerine kabartma tozu ve vanilya paketlerini boşaltıyoruz ve çırpma işlemine biraz daha devam ediyoruz.
  • Mikser dönerken karışımımızın üzerinde halkalar oluşacak bu bize doğru kıvamı işaret etmekte.
  • Kullanacağımız kek kalıbını güzelce yağlıyoruz. Karışımımızı kalıbımıza döküyoruz.
  • Kalıptaki kek karışımının üzerine pekmezimizi gezdiriyoruz dileyen burada çatalın ucu ile şekil verebilir. Tabi yine arzu eden pekmez miktarını arttırabilir ama acı bir tat kaç kaşıktan sonra gerçekleşir denemediğim için sizlere öneride bulunamıyorum. Verdiğim ölçülerde ise lezzeti garanti :) 
  • Fırınımızı 170 derece ve 40 dakikaya ayarlıyoruz fırının ısınmasını beklemeden keki fırına yerleştiriyoruz. Bu 40 dakika içerisinde kesinlikle fırının kapağını açmıyoruz. Çünkü kekimiz kabarmaktan vazgeçebilir. 40 dakika tamamlandıktan sonra kürdan yardımı ile hamur kalıp kalmadığını kontrol edebiliriz eğer hamur değilse fırında çıkarıp ters çevirip soğumaya bırakıyoruz. O kendi kendini salacaktır. Kekimiz servise hazır. 
Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...