EV YAPIMI TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Herkes daha sağlıklı nasıl beslenebilirimin derdinde gıda sektörüne gerçekten güvenimiz giderek azalıyor bu nedenlede herşeyi kendimiz evde yapmaya çalışıyoruz. Çünkü içeriğindeki maddelerin sağlıklı olduğundan emin olduğumuz ürünler tüketmek istiyoruz. Eğer sizde ekmeği az tüketiyorsanız yada daha sağlıklı ekmek tüketmek istiyorsanız benim gibi bu tarifi deneyebilirsiniz. Bu ilk ekmek denememde lezzeti çok hoşumuza gitti görüntü üzerinde biraz daha çalışmam gerekecek sanırım. 




MALZEMELER:
  • 4 su bardağı tam buğday unu (benim tercihim Söke Un)
  • 1 paket instant maya (kuru olanlardan)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
Resimde görmüş olduğunuz ekmek tüm bu malzemelerin yarım ölçüsünden yapılmıştır.

YAPILIŞI:
  • Tüm malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. Yoğurma işlemini ben mikserimin standlı olduğu için onda gerçekleştirdim siz dilerseniz elde yoğurabilirsiniz.
  • Hamuru yoğurduğunuz kap fırına uygun bir kap tercih etmenizde fayda var. Üzerini streçle kaplayıp 50 derecede ısıttığımız fırınımızda 30 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
  • Hamurumuz bu süre içerisinde iki katına çıkacaktır.
  • Fırından çıkardığımız hamuru un serpttiğimiz tezgah üzerinde elimizle içerisinde biriken gazı çıkarmak amacıyla tekrar yoğuruyoruz bu yoğurma işlemi sırasında elinize yapışma olursa az un serpebilirsiniz hamur üzerine.
  • Elimizle şekil verdiğimiz hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz. 
  • Islattığımız bıçakla üzerini çiziyoruz.
  • Fırınımızı 220 dereceye ısıttıktan sonra ekmeğimizi fırınımıza koyup en az 30 dakika hiç kapağını açmadan pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımız ekmeğimizin tam pişip pişmediğini üzerine vurduğumuzda çıkan tok sesten anlayabiliriz.
Afiyet olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...