Kahvaltı Şenliği - 23 Nisan Kutlu Olsun

Hafta içi kahvaltı olayı iş telaşına karışıp önemini yitirsede  pazar günleri kahvaltı için en özel gündür bizim için. Fakat bu sefer pazardan hariç bir günde kahvaltı keyfi yapıyoruz evimizde oda 23 Nisan sabahı.

Geçte olsa herkese nice mutlu 23 Nisanlar diliyorum. Atamızı ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum mekanları cennet olsun.

Bu güzel tatil gününde kahvaltımıza Seniha annemden öğrenip yaptığım, çok lezzetli bulduğum, ekmekler lezzet kattı.




Yanına da güzel demlenmiş mis gibi çay.


Yapılışını merak edenler ve kahvaltı için değişik alternatifler arayanlar için tarifim.

FIRINDA NEFİS DİLİMLER
Malzemeler:
  • Yarım halka sucuk
  • Taze soğan yarım demet
  • Kaşar peyniri dilimli ise 4-5 dilim
  • Tereyağ
  • Ekmek

Yapılışı:
  • Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz ısınması için.
  • Sucuklarımızı dilimleyip tavada kızartıyoruz.
  • Dilimlediğimiz yada dilimli olan ekmeğimizi yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine sıralıyoruz.
  • Lezzet vermesi için az miktarda tereyağı sürüyoruz ekmeklerimize.
  • Taze soğanın yeşil olan sap kısımlarını ince ince dilimliyoruz.
  • Kaşar peynirimizi ekmeklerimizin üzerine sıralıyoruz.
  • Peynirlerin üzerine soğanımızı istediğimiz miktarda paylaştırıyoruz.
  • Üzerine sucukları koyarak hazırlık aşamasına son veriyoruz.
  • Ekmeklerimizi fırında 15-20 dakika peynirlerimiz eriyene kadar bekletiyoruz. Sıcak servis etmekte fayda var lezzetine doyamayacaksınız.
  • Burada isteyen domateste koyabilir bizim domatessiz de çok hoşumuza gitti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...